Deelnemersdag Brabant Cloud

Op 7 juni organiseert Team Brabant Cloud de eerste Deelnemersdag Brabant Cloud. Op deze dag kijken we samen met jullie naar de huidige stand en toekomst van Brabant Cloud en leren we van en met elkaar over digitalisering van onze collecties. 

We worden op deze dag gastvrij ontvangen in het TextielMuseum in Tilburg. Het museum biedt onze deelnemers ook de mogelijkheid om voor aanvang van het programma gratis een kijkje te nemen in de tentoonstelling.

Programma Brabant Cloud dag

Workshops

Naast het plenaire deel bieden we tijdens deze deelnemersdag ook graag praktische verdieping op het gebied van werken met Brabant Cloud. Per workshopronde kun je kiezen uit een van de vier workshops waarin we je concrete handvaten geven om nog meer uit je collectie te halen. Inschrijven voor de workshops kan tijdens de ontvangst op de dag zelf. 

Workshop 1: Je collectie online met de Instant Website
In deze sessie gaat Cris Kremers samen met de ontwikkelaar van de Instant Website uitgebreid in op alle mogelijkheden van de Instant Website. Deelnemers krijgen daarnaast de ruimte om hun vragen met betrekking tot de presentatie te stellen. 

Workshop 2: Beschrijf je collectie volgens internationale standaarden
In Memorix Maior is het mogelijk een of meer termen uit de Art & Architecture Thesaurus (AAT) toe te kennen. In deze workshop wordt de inhoud en structuur van de AAT wat verder toegelicht. Maar vooral bespreken we hoe een AAT-term aanvullend kan zijn op de eigen trefwoorden, en wat de voordelen hiervan zijn.

Workshop 3: Schrijven vanuit je collectie
Verhalen geven erfgoedobjecten betekenis, maar hoe vertel je een aansprekend verhaal? Wouter Loeff, hoofdredacteur van Brabantserfgoed.nl neemt je mee in het schrijfproces. Hoe bedenk je een verrassende invalshoek? Hoe spreek je verschillende doelgroepen aan? En hoe schrijf je  een webartikel? 

Workshop 4: Tips en tricks voor Memorix Maior
Memorix Maior heeft meer functionaliteiten dan vaak gebruikt worden. Peer Verbruggen geeft enkele tips over praktische mogelijkheden, zoals de berichtenservice binnen Memorix Maior. Ook zal er ruimte zijn om tips en best practices met elkaar te delen. 

Locatie en bereikbaarheid

De Deelnemersdag vindt plaats in het TextielMuseum in Tilburg (Goirkestraat 96, 5046 GN Tilburg).

In de omgeving van het museum is het vrij parkeren. Voor meer informatie over de locatie en bereikbaarheid raadpleeg je de site van het TextielMuseum.

Aanmelden?
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Het is wel noodzakelijk dat je je aanmeldt. Stuur hiervoor vóór woensdag 29 mei een mail naar info@erfgoedbrabant.nl o.v.v. aanmelding deelnemersdag Brabant Cloud, je instelling en de namen en e-mailadressen van de deelnemende personen.