Opslag in de cloud

Om het verhaal van Brabant ook in de toekomst te kunnen vertellen, is het van belang dat de gedigitaliseerde collecties van Brabantse erfgoedinstellingen duurzaam worden opgeslagen. Met Brabant Cloud plaats je je gegevens duurzaam en met een goede backupstrategie in de cloud. Zo kun je je data eenvoudig benaderen vanaf elke computer en ben je niet langer afhankelijk van de levensduur van één machine. Ons team zorgt voor de doorontwikkeling van Brabant Cloud. Hierdoor ga je altijd met de nieuwste ontwikkelingen mee.

Bronbestanden staan afgeschermd opgeslagen 

Brabant Cloud maakt van opgeslagen bestanden afgeleiden die gebruikt worden voor de online presentatie. De bronbestanden blijven veilig en afgeschermd opgeslagen in de Brabant Cloud. Derden hebben daar geen toegang toe. 

Altijd toegang tot je data

Doordat je data in de cloud worden opgeslagen zijn deze altijd beschikbaar. Geen gedoe met usb of mail.  

Jij blijft baas over je data

Je blijft altijd eigenaar over de in Brabant Cloud opgeslagen data. Wil je data uit de cloud verwijderen? Maak eenvoudig een export waarmee je je data op een herbruikbare manier terugkrijgt. 

"Het belangrijkste vind ik het idee dat veel andere verenigingen hetzelfde systeem gebruiken. Vroeger deed de ene heemkundekring alles in Word en de andere alles in Excel. Je kon dus niets uitwisselen." 

- Bron: Belevingsonderzoek Brabant Cloud, 2017.  

Meermaal daags een back-up

Brabant Cloud maakt meermaal daags een back-up, waardoor je altijd beschikking houdt tot de laatste wijzigingen.  

Aansluiting bij andere collecties

Doordat Brabant Cloud aansluit bij internationale standaarden wordt de uitwisseling tussen data veel eenvoudiger. Sluit jouw collectie naadloos aan bij die van andere instellingen en vertel samen het verhaal van Brabant.

Wil je graag op de hoogte blijven van alle doorontwikkelingen van de onderliggende infrastructuur van Brabant Cloud? Houd dan de pagina 'Brabant Cloud in ontwikkeling' in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.