Brabant Cloud in ontwikkeling

Brabant Cloud is nooit af. Ons team zorgt voor relevante doorontwikkeling en regelmatige updates van de infrastructuur van zowel Brabant Cloud als Memorix Maior. Hierdoor ga je altijd met de nieuwste ontwikkelingen mee. Op deze pagina lees je over de meest recente doorontwikkelingen van Memorix Maior, de Instant Website en de infrastructuur van Brabant Cloud.


10-10-2019: Nieuwe velden Memorix Maior // Memorix Maior
Naar aanleiding van de resultaten van de deelnemers enquête van eind vorig jaar (zie bijdrage van 16-11-2018) zijn per vandaag de volgende aanpassingen doorgevoerd in Memorix Maior:

  • In de entiteit Bibliotheek is het veld 'Druk' toegevoegd.
  • In de entiteit Bibliotheek is het veld 'Bijdrager' toegevoegd inclusief een bijbehorend veld voor de rolaanduiding.
  • In de entiteit Beeldmateriaal is de vaste keuzelijst 'Type Beeldmateriaal' uitgebreid met de opties 'Affiche' en 'Topografische kaart'.

Vragen hierover? Neem contact op met de helpdesk.

23-09-2019: Instant Website v1.6.2 // Brabant Cloud
Nieuwe release van de Instant Website waarin een bug is opgelost voor de ontbrekende navigatieknop op de detailpagina van objecten welke geen media bevatten.

17-06-2019: Instant Website v1.6.1 // Brabant Cloud
Nieuwe release van de Instant Website waarin een bug is opgelost bij het alfabetisch sorteren van de facetten.

14-06-2019: Documentenentiteit beschikbaar // Memorix Maior
De documentententiteit inclusief de tekstextractie-functie voor pdf's is vanaf vandaag beschikbaar voor alle gebruikers van Memorix Maior. Uitleg over deze nieuwe entiteit vind je in de Helptekst entiteit DocumentenDaarnaast worden PDF’s die tekst bevatten vanaf nu ook doorzoekbaar gemaakt. Hoe dit werkt en wat de voorwaarden zijn vind je in de Helptekst automatische tekstextractie.

05-06-2019: Testfase Documentenentiteit afgerond // Memorix Maior
De afgelopen weken hebben de leden van de werkgroep 'Documentenentiteit' de nieuwe functionaliteit getest. Er zijn nog wat foutjes ontdekt welke inmiddels opgelost zijn door Picturae. De testfase is daarmee succesvol afgerond en de nieuwe documentententiteit zal binnenkort, kosteloos, beschikbaar worden gesteld voor alle gebruikers van Memorix Maior.

28-05-2019: Veld 'Subcollectienaam' toegevoegd // Memorix Maior
Voor alle entiteiten in Memorix Maior (Beeldmateriaal, Audio, Video, Objecten, Bibliotheek en Bidprentje) is het veld 'Subcollectienaam' toegevoegd. 

Veld Subcollectienaam Memorix Maior

28-03-2019: Instant Website v1.6 // Brabant Cloud
De afgelopen maanden is er druk gewerkt aan de eerste grote doorontwikkeling dit jaar van de Instant Website. Onze softwareleverancier heeft de werkzaamheden afgerond en na een uitgebreide testfase is versie 1.6 officieel beschikbaar gekomen. 

De grootste wijzigingen zijn een verbeterde image-viewer, flexibele filters, een geïntegreerd reactieformulier en diverse extra configuratie-mogelijkheden. Tevens zijn er de nodige bugs opgelost.

Heemkundekring 'De Kommanderij Gemert' heeft hun beeld- en archiefbank al draaien op de nieuwe versie. Binnenkort zal uitgebreider worden stilgestaan bij alle nieuwe mogelijkheden.

Wil je alvast meer weten of direct al aan de slag? Neem dan contact op met de helpdesk.

21-12-2018: Documentenentiteit // Memorix Maior
In het eerste kwartaal van 2019 gaat Picturae aan de slag met het bouwen van een documentenentiteit in Memorix Maior. Deze entiteit kan gebruikt worden om alle, niet gepubliceerde documenten in onder te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brieven, notulen, onderzoeksrapporten en schrijfsels. Een kleine werkgroep van deelnemers zal meehelpen met testen. De verwachting is dat in april 2019 de documentenentiteit opgeleverd zal worden. Daarna zal begonnen worden met het implementeren van een PDF-viewer voor de Instant Website.

Update: 28-03-2019: Picturae heeft een oplevering gedaan van de documentenentiteit inclusief de tekst-extractie functionaliteit voor PDF's. We verwachten in april te kunnen gaan testen met de betrokken werkgroep.

16-11-2018: Resultaten enquete doorontwikkeling // Brabant Cloud
In de afgelopen maanden hebben wij een deelnemers enquête uitgezet met enkele vragen over het toevoegen van nieuwe velden in Memorix Maior. Naar aanleiding van deze enquête zal Picturae in 2019 met de volgende aanpassingen aan de slag gaan:

  • In de entiteit Bibliotheek wordt het veld 'Druk' toegevoegd.
  • In de entiteit Bibliotheek wordt het veld 'Bijdrager' toegevoegd. Dit veld wordt hetzelfde opgebouwd als de 'Vervaardiger' in de entiteit Objecten. De betreffende contribuant wordt gelinkt aan 'Personen en Instellingen' waarna er een rol worden toegekend (zoals illustrator of fotograaf).
  • In de entiteit Beeldmateriaal wordt de vaste keuzelijst bij 'Type beeldmateriaal' uitgebreid met de opties 'Affiche' en 'Topografische kaart'.

Update: 18-01-2019: nadat Picturae de werkzaamheden voor de documentenentiteit heeft afgerond zullen deze aanpassingen doorgevoerd gaan worden. Indicatie: tweede kwartaal 2019.

30-10-2018: Opmaakfunctie beschrijvingsveld // Memorix Maior
Op verzoek van verschillende kringen is er een opmaakfunctie toegevoegd aan het beschrijvingsveld in Memorix Maior. Het is nu mogelijk om tekst op te maken (vetgedrukt, cursief of onderstreept) en hyperlinks toe te voegen. Uitleg van de verschillende iconen lees je in de helptekst

Opmaakfunctie beschrijvingsveld