Memorix Maior

Voor alle Brabantse erfgoedinstellingen die hun data op een professionele en uniforme wijze digitaal willen beheren en ontsluiten, biedt Brabant Cloud het collectieregistratiesysteem Memorix Maior aan. Met dit systeem kunnen objecten, beeldmateriaal, audio- en videomateriaal, publicaties en bidprentjes eenvoudig worden geregistreerd. Je bepaalt vervolgens zelf welke collectiebeschrijvingen je publiceert op bijvoorbeeld je eigen website of op de erfgoedportal Brabantserfgoed.nl.

Screencast introductie Memorix Maior. (Bron: Brabant Cloud)

Alle rechten voorbehouden

Eenvoudig online toegang

Om met Memorix Maior te werken heb je enkel een webbrowser nodig met internettoegang. Er is geen installatie van het programma op een lokale computer vereist, waardoor je dus op alle apparaten je bestanden en beschrijvingen kunt raadplegen.

Veilige opslag van je data

Upload je bestanden eenvoudig in Memorix Maior waarna ze veilig worden opgeslagen in de cloud. Dagelijkse back-ups zorgen ervoor dat je altijd beschikking hebt over de laatste wijzigingen.

Blijf baas over je data

Jij bepaalt zelf welke data je deelt en waar je de data presenteert. De data in Memorix Maior en Brabant Cloud blijven altijd van jou. Wil je stoppen met Memorix Maior? Dan krijg je je bestanden en beschrijvingen terug.

"Ook medewerkers en vrijwilligers die niet sterk zijn in de digitale omgeving zijn heel snel vaardig geworden in het gebruik van Memorix Maior."

- Bron: Belevingsonderzoek Brabant Cloud, 2017

Gebaseerd op internationale standaarden

Memorix Maior is gebaseerd op (inter)nationale standaarden, zoals DE BASIS van DEN. Dit zorgt ervoor dat erfgoedinstellingen gemakkelijker data met elkaar kunnen uitwisselen waardoor samenwerking tussen erfgoedinstellingen wordt bevorderd. 

Ondersteuning door Team Brabant Cloud

Om het werken met Memorix Maior zo eenvoudig mogelijk te maken biedt Team Brabant Cloud uitgebreide ondersteuning in de vorm van helpteksten, screencasts, trainingen, de helpdesk en de maandelijkse inloopdagen. 

Maak kennis met Memorix Maior tijdens de proefperiode

Voordat je definitief kiest voor Memorix Maior is het mogelijk om tijdens een proefperiode van drie maanden het systeem beter te leren kennen. Gedurende deze periode kun je twee Memorix Maior-trainingen volgen. Zowel aan de proefperiode als de trainingen zijn geen kosten verbonden.

Wil je graag op de hoogte blijven van alle doorontwikkelingen van Memorix Maior? Houd dan de pagina 'Brabant Cloud in ontwikkeling' in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.